HTML

Komplett tanácsadás ekcémás gyerekek szüleinek

Célom az ekcémás megbetegedések okainak feltárása, a lehetséges gyógymódok ismertetése. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába adnak gyermekiknek különféle gyógyszereket, sajnos a betegség leküzdése nem olyan egyszerű. A témát természetgyógyászati szempontból közelítjük meg, mert nagyon fontos a szervezet regenerálása, káros anyagok használata nélkül. Tudnunk kell, hogy mi magunk mit tehetünk gyermekünk egészségének helyreállítása érdekében, mert csak így számíthatunk a biztos gyógyulásra.

Linkblog

Hogyan jönnek létre az allergiás reakciók?

2010.02.28. 12:40 O. Hajni

Az allergia tünetei, allergének, allergiatesztek

 

Az allergia a szervezetünk túlzott reakciója valamilyen idegen anyaggal szemben, ezek az idegen anyagok egyébként ártalmatlanok, mégis heves reakciókat váltanak ki szervezetünkből.
 
Az allergének, mint pl. a házipor, az állatszőrök, a pollen vagy bizonyos élelmiszerek a szervezetünkben immunsejtjeinkhez kapcsolódnak, ilyenkor egy speciális hormon, hisztamin szabadul fel. Az allergia tünetei ilyenkor  a bőrpír, kiütés, duzzanat, váladékozás és viszketés. Ennek következményei pedig a szénanátha, a hasmenés, székrekedés, asztma, csalánkiütés, ekcéma stb.
 
Az allergiás betegségek nagy része azokon a szerveinken jelentkezik, amelyek közvetlen kapcsolatban állnak a külvilággal. Ilyen a bőr, a légutak, a szem, az orr, a gége, a hörgők, a tüdőhólyagocskák és az egész bélrendszer is. A bőrt önálló immunszervként emlegetik, a bőr árulkodik szervezetünk belső állapotáról.
 

Mi váltja ki az allergiát?

 

A lehetőségek skálája végtelen, mindenkinél más allergén vált ki allergiát. Amennyire csak lehetséges, minden allergiát kiváltó anyagot száműzzünk életünkből! Általában erre nem mindig figyelnek az allergiások, pedig ezt az orvos nem teheti meg helyettünk.

 

A leggyakoribb allergiát kiváltó anyagok a penészgombák, a poratkák, a házi por, az állatok szőre, bőrpikkelye, de még a nyála is, és a virágpor.

 

Ha sikerül csökkenteni az allergéneket a környezetünkben, jelentősen tehermentesítjük szervezetünket. Ez az egyik út. Még részletesebben is fogok írni ezekről, illetve a többi szükséges intézkedésről is.

 

Az allergia nem egy olyan betegség, amibe bele kellene törődnünk, a sikert döntően befolyásolja a beteg közreműködése, nyitottsága.

 

Tesztek:

 

Hogy mire vagyunk allergiásak, különböző tesztmódszerekkel deríthetjük ki, pl: bőrteszttel. Sajnos ezek a tesztek többé-kevésbé megbízhatóak, élelmiszerallergia esetén inkább kevésbé. Vértesztek és különböző természetgyógyászati tesztek közül is választhatunk.

 

Mint mondtam fontos kitapasztalni, hogy mire vagyunk allergiásak, akár magunknak, akár segítséggel, mivel jelentős javulást érhetünk el így.

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: allergének mi az allergia allergia tünetei allergiatesztek

A bejegyzés trackback címe:

https://ekcemastop.blog.hu/api/trackback/id/tr481796772

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az allergiás reakciók kialakulása 2010.03.23. 22:03:12

Az allergia a szervezetünk túlzott reakciója valamilyen idegen anyaggal szemben, ezek az idegen anyagok egyébként ártalmatlanok, mégis heves reakciókat váltanak ki szervezetünkből...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása