HTML

Komplett tanácsadás ekcémás gyerekek szüleinek

Célom az ekcémás megbetegedések okainak feltárása, a lehetséges gyógymódok ismertetése. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába adnak gyermekiknek különféle gyógyszereket, sajnos a betegség leküzdése nem olyan egyszerű. A témát természetgyógyászati szempontból közelítjük meg, mert nagyon fontos a szervezet regenerálása, káros anyagok használata nélkül. Tudnunk kell, hogy mi magunk mit tehetünk gyermekünk egészségének helyreállítása érdekében, mert csak így számíthatunk a biztos gyógyulásra.

Linkblog

Az ekcéma fajtái: atópiás dermatitis, kontaktekcéma, kialakulásuk oka és tünetei

2010.03.08. 16:59 O. Hajni

Vajon a te gyermekednél mi az ekcéma kialakulásának oka? Nézzük a lehetőségeket...


Az ekcéma a bőrgyógyászati allergiák közé sorolható.

Bőrünk a mechanikai védelmen kívül, egyik legfontosabb immunszervünk. Ezért nem meglepő, hogy az allergia is sok esetben okoz elváltozásokat a bőrön.

 

Az atópiás dermatitis: egy allergiás jellegű bőrgyulladás, az ekcéma egyik fajtája.

 

Aggasztóan növekszik az ebben a betegségben szenvedők száma, csecsemőknél, és gyerekeknél gyakori jelenség. A bőr rendkívül száraz, viszket, leggyakrabban a sok vakarástól a könyök- és térdhajlatban sebesedik ki a bőr. A bőrfelület piros, gyulladt, előfordul, hogy gennyes hólyagocskák jelennek meg rajta, ill. baktériumok, gombák és vírusok is megtelepedhetnek a sérült bőrfelületen.

 

A gyermek nyugodt alvását lehetetlenné teszi, hiszen a tüneteket kísérő viszketés éjszakára sem szűnik meg.

 

A kiváltó ok sokféle lehet: élelmiszerallergia, a belek nem megfelelő működése, legyengült immunrendszer, ásványianyag és vitaminhiány, kémiai vegyszerek és környezeti eredetű mérgek okozhatják.

 

A gyenge fehérjeemésztés következtében emésztési problémák alakulhatnak ki, ami szintén elég gyakori az ekcémások körében.

Az atópiás dermatitis lehet örökölt hajlam is, a tünetek felerősödéséhez nagyban hozzájárul a stressz és a lelki megterhelések, de önmagában nem vezetnek allergiához.

 

Fontos, hogy a bőr szárazságát csökkentsük zsíros kenőcsökkel, naponta többször és ne használjunk illatosított tusfürdőket, szappanokat, helyette használjunk mosdókenőcsöt, fürdő olajat.

 

Kontaktekcéma:

 

Kontaktekcémánál a bőrgyulladást bármilyen a bőrrel érintkező anyag kiválthatja. Kisebb-nagyobb hólyagképződés, égő, viszkető érzés kíséri, a bőr száraz és megvastagszik.

 

Az ujjakon gyakran mély repedések keletkeznek, melyek fájdalmasak és elfertőződhetnek.

 

Leggyakrabban a fémekkel, festékekkel, bizsu ékszerekkel, ragasztókkal, gyantával, kozmetikumokkal való érintkezés válthat ki allergiát. Derítsünk fényt a lehetséges okokra, ebben sokat segíthet a bőrteszt.

 

Az ekcéma az egész szervezetet érintő betegség, amit nem csak helyileg kell kezelni, igazából a szervezet védekezése, önsegítő intézkedése a fennálló probléma megszűntetésére.

 

A manapság nem ritka elsavasodás is különösen nagy problémát jelent, ami túlzott reakcióra készteti immunrendszerünket. Erről részletesebben még fogok írni.

 

Az ekcéma lefolyása egyénileg változó, befolyásolja az állatokkal való kapcsolat, hogy szervezetünket mennyire terhelik meg a környezeti eredetű káros anyagok és a helytelen táplálkozás.

 

Ha csak a külső tüneteket kezeljük, azzal gátoljuk a szervezet öngyógyító és védekező feladatát, és még betegebbé tesszük a szervezetet.

 

Ezért fontos, hogy mi magunk is segítsük szervezetünket a gyógyulásban, és lehetőség szerint az okok megszűntetésével próbáljuk meg támogatni immunrendszerünket.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ekcéma oka atópiás dermatitis kontakt ekcéma ekcéma tünetei

A bejegyzés trackback címe:

https://ekcemastop.blog.hu/api/trackback/id/tr231821083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása