HTML

Komplett tanácsadás ekcémás gyerekek szüleinek

Célom az ekcémás megbetegedések okainak feltárása, a lehetséges gyógymódok ismertetése. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába adnak gyermekiknek különféle gyógyszereket, sajnos a betegség leküzdése nem olyan egyszerű. A témát természetgyógyászati szempontból közelítjük meg, mert nagyon fontos a szervezet regenerálása, káros anyagok használata nélkül. Tudnunk kell, hogy mi magunk mit tehetünk gyermekünk egészségének helyreállítása érdekében, mert csak így számíthatunk a biztos gyógyulásra.

Linkblog

Milyen szerepe van az emésztési zavaroknak az allergia kialakulásában? A mikroszkopikus hadsereg szerepe...

2010.04.07. 17:46 O. Hajni

Az allergiások kb. 80 %-ánál emésztésgyengeség figyelhető meg.

 

Az emésztőrendszerünk, az immunrendszerünk legfontosabb része, mégis a legtöbben félvállról veszik az olyan panaszokat, mint a puffadás, a görcsök, a székrekedés, a hasmenés, pedig ezek egyértelmű jelei az emésztésgyengeségnek.

Az emésztési zavarok oka a táplálkozásban keresendő, illetve a környezeti eredetű méreganyagok vagy a kémiai eredetű gyógyszerek általi megterhelés következménye is lehet.

A toxikus lerakódások következtében a hasnyálmirigy túl kevés emésztőenzimet termel, így a táplálék nem emésztődik meg rendesen és a bélrendszerben erjedésnek, rothadásnak indul. Ennek aztán nagyon sok kellemetlen panasz a következménye, majd pedig a bélflóra megbetegedéséhez, gyakran gombásodáshoz vezet.

A bélfal kitágult pórusain keresztül az emésztetlen ételben lévő fehérjék felszívódnak és a vérbe jutnak. Immunrendszerünk azonnal elkezd védekezni a mérgező anyagok ellen, de ha szervezetünk túlterheltté válik fokozott antitesttermeléssel reagál, vagyis kialakul az allergia.

A túl gyakori és túl sok étkezés megterheli az emésztőrendszert. A bélflórát károsíthatja a helytelen táplálkozás, pl.: az alkohol, cukor, sok lisztfogyasztás, vagy különböző kémiai anyagok, tartósítószerek, színezékek, gombaölő szerek.

A bélben található mikroorganizmusok nagy szerepet játszanak az egészség fenntartásában, az egészséges bélflórát milliárdnyi baktérium alkotja, melyek nagy része a Lactobacillus és a Bifidobacterium fajok.

Nem is gondolnánk, hogy a bélflóra milyen jelentős szerephez jut az immunitás fenntartásában és az allergiás folyamatok visszaszorításában.

A bélbaktériumok az emésztetlen szénhidrátokat erjesztik, amely serkenti a bélmozgást, a fehérjéket pedig rothasztják, ezalatt mérgező, bűzös vegyület szabadul fel, melynek egy része a széklettel ürül, más része a vérkeringésbe kerül, majd onnan a májba és a vesébe. Ezek az anyagok gátolják a bél mozgásait, a toxikus anyagok pedig sok ideig érintkeznek a bélflórával.

A bélbaktériumok minőségi és/vagy mennyiségi változása bélflóra zavarokhoz vezet. A bél áteresztőképessége megváltozik, utat nyitva ezzel, az allergiás mechanizmusok számára.

Az egyensúly felborulása bekövetkezhet antibiotikum kezelést követően, mert a gyógyszer nem csak a rossz, hanem a jó baktériumokat is elpusztítja. De legtöbb esetben a helytelen táplálkozás áll a háttérben.

  

 

1 komment

Címkék: allergia oka ekcéma oka emésztési zavarok bélflóra zavarok

A bejegyzés trackback címe:

https://ekcemastop.blog.hu/api/trackback/id/tr251902187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

green02 2010.04.07. 18:53:42

Jó kis írás, az allergia mellett esetleg az étel-intoleranciával is ki lehet egészíteni.
food-detective.hu/etelintolerancia.html
süti beállítások módosítása