HTML

Komplett tanácsadás ekcémás gyerekek szüleinek

Célom az ekcémás megbetegedések okainak feltárása, a lehetséges gyógymódok ismertetése. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába adnak gyermekiknek különféle gyógyszereket, sajnos a betegség leküzdése nem olyan egyszerű. A témát természetgyógyászati szempontból közelítjük meg, mert nagyon fontos a szervezet regenerálása, káros anyagok használata nélkül. Tudnunk kell, hogy mi magunk mit tehetünk gyermekünk egészségének helyreállítása érdekében, mert csak így számíthatunk a biztos gyógyulásra.

Linkblog

Lehet, hogy a te gyermekednek is gyenge az emésztése?

2010.04.23. 09:21 O. Hajni

Emésztési zavarok gyermekeknél

Sok szülő értetlenül áll a probléma előtt, hogy gyermeke miért allergiás már olyan fiatalon, hiszen még nem is sok ideje érintkezik a külvilággal.

A gyermekek allergiája sajnos megint csak a környezeti méreganyagoktól, nehézfémektől, és kémiai gyógyszerek okozta megterheléstől alakul ki.

Mivel terhesség idején fokozottan elkezd méregteleníteni az anya szervezete, a nagy mennyiségű méreganyag a méhlepényen keresztül eljuthat az embrióhoz, így a gyermek ezt a kötőszövetében és a szerveiben raktározza el.

 

A fokozott méregtelenítésnek köszönhető a terhességi rosszullét is, mivel ez a májat jobban megterheli a kelleténél.

A gyermek immunrendszere károsodást szenvedhet, a megterhelés leginkább a gyomrot és a hasnyálmirigyet érinti, ebből pedig az következik, hogy az emésztőenzimek kevésbé termelődnek.

 

Ezért van az, hogy sok csecsemő már eleve emésztésgyengeséggel születik. Az allergia tünetei a bőrön, légzőszerveken, emésztőszerveken is felléphetnek.

A gyermek egészséges bélflórája az első hónapokban alakul ki, amelyben az anyatej játssza a legnagyobb szerepet, és ami nem pótolható más módon.

Azoknál a gyermekeknél, akiket nem anyatejjel tápláltak, nem megfelelő a bélflóra összetétele, ez az oka az emésztési zavaroknak, a csecsemő és gyermekkori allergiák kialakulásának. A bélfal áteresztőképessége megnő, így a fehérjék könnyebben felszívódnak a vérbe. Az immunrendszer idegen anyagnak tekinti őket, és védekezni kezd ellenük. Ez okozza az allergiás tüneteket.

Mivel az anyatejben Bifidobaktériumok-fajok is találhatók, ezért az anyatej nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra kialakulásához. Tehát ilyenkor dől el, hogy milyen lesz a gyermek immunrendszere.

A bélflóra egyensúlyának felbomlása miatt puffadás, emésztési zavarok jelentkezhetnek, amelyekhez a bélnyálkahártya gyulladása társul.

A bélflóra összetétele egyéni szokásainktól függ, ezen belül leginkább a táplálkozásunktól. A bélflóra egyensúlyának és a nyálkahártyák épségének fenntartásában az egészséges táplálkozás a legfontosabb tényező, az élőflórás joghurtok is csak egészséges táplálkozás mellett lehetnek eredményesek. A hasznos baktériumtörzsek a helytelen táplálkozás okozta károsodott bélflórát nem tudják regenerálni.

Vannak olyan csecsemők, amelyek még 2 dl anyatejet sem képesek normálisan megemészteni.

A fehérje rothadás miatt ráadásul sokszor  gombás fertőzések (Candida) jelentkeznek a bélben. Az ilyen gyermekek allergiáinak megszűntetése akkor sikerülhet, ha szervezetüket megszabadítjuk a méreganyagoktól, és reaktiváljuk emésztőképességüket.

Ha a gyermek nem tudja megemészteni az anyatejet, attól még nem kell más készítményekhez fordulni, ugyanis más sem biztos, hogy kevésbé megterhelő a kicsi szervezetére. Az anyatej a legfontosabb táplálék a gyermek anyagcseréje szempontjából, addig szoptassunk, ameddig csak lehet.

De a legjobb az lenne, ha az anya még a terhesség előtt méregtelenítené a szervezetét, így egy egészségesebb gyermeknek adhat életet.

2 komment

Címkék: anyatej candida bélflóra emésztési zavarok emésztési zavarok gyermekeknél

A bejegyzés trackback címe:

https://ekcemastop.blog.hu/api/trackback/id/tr751944579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cukorbeteg · http://www.macosz.hu/ 2010.11.01. 18:09:50

Szia ajánlok egy cikket: Miért erősebb az allergia ősszel? www.macosz.hu/miert-erosebb-az-allergia-osszel.html

Kár, hogy te nem folytatod a blogodat, mert nagyon hasznos infokat tartalmaz. Gratulálok a bloghoz.

O. Hajni 2010.11.07. 16:34:26

Köszi az ajánlást, és a gratulációt, mindenképpen fogom folytatni a blogot. :)
süti beállítások módosítása