HTML

Komplett tanácsadás ekcémás gyerekek szüleinek

Célom az ekcémás megbetegedések okainak feltárása, a lehetséges gyógymódok ismertetése. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába adnak gyermekiknek különféle gyógyszereket, sajnos a betegség leküzdése nem olyan egyszerű. A témát természetgyógyászati szempontból közelítjük meg, mert nagyon fontos a szervezet regenerálása, káros anyagok használata nélkül. Tudnunk kell, hogy mi magunk mit tehetünk gyermekünk egészségének helyreállítása érdekében, mert csak így számíthatunk a biztos gyógyulásra.

Linkblog

Leggyakoribb allergének: penészgomba elleni küzdelem

2010.03.13. 17:12 O. Hajni

Mit kell tudni ezekről a csúfságokról?

 

Már beszéltünk arról, hogy ha csökkenteni tudjuk az allergéneket a környezetünkben, akkor jelentős javulást észlelhetünk és mérsékelhetjük a tüneteket.

 

Nézzük meg melyek a leggyakoribb allergének, ezek közül először a penészgombáról lesz szó.

 

A penészgomba környezetünkben szinte mindenhol megtalálható, ha belélegezzük, akkor hisztamin szabadul fel a szervezetben, ami köhögéssel jár.

 

A gombák kedvelik a sötét, nyirkos helyeket, így lakásunkban leggyakrabban a fürdőszobában, az ablakokon, virágföldben, kamrában, nedves falakon, ágyakon fordulnak elő. A természetben pedig ahol talaj, szemét vagy lomb található.

 

A páradús meleg környezetben szaporodnak a legjobban, már 20 ˙C-on. A szabadban található penészgombák spórája júniustól-szeptemberig képződik a legnagyobb mennyiségben, vagy ősszel, amikor rothadó lomb van a közelben. Ilyenkor súlyosbodhatnak az asztmások vagy penészgomba allergiások tünetei.

 

De nem túl egyszerű a helyzet, hiszen még az élelmiszereink is tartalmaznak penészgombát, elsősorban a sajt, a szalámi, gyümölcsök, zöldségek, élesztő, és még a bor és a sör is.

 

Az olyan élelmiszert, ami nemes penészt tartalmaz érdemes kerülni. Azokat a felületeket, ahol a gomba előfordulhat, alaposan le kell tisztítani, -erre találhatunk megfelelő tisztítószert a drogériákban-, a nedves falakat szárítsuk meg!

 

A klímaberendezés is elősegíti a gombák szaporodását, ezért lehetőleg minél gyakrabban tisztíttassuk! A gyümölcsöket, zöldségeket alaposan mossuk meg, a helyiségekben a páratartalom legyen kevesebb, mint 60 %! De nem javasolt az istálló látogatása sem, és az őszi séta az erdőben.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: penészgomba penészgomba allergia leggyakoribb allergének

A bejegyzés trackback címe:

https://ekcemastop.blog.hu/api/trackback/id/tr781837061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása