HTML

Komplett tanácsadás ekcémás gyerekek szüleinek

Célom az ekcémás megbetegedések okainak feltárása, a lehetséges gyógymódok ismertetése. Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy hiába adnak gyermekiknek különféle gyógyszereket, sajnos a betegség leküzdése nem olyan egyszerű. A témát természetgyógyászati szempontból közelítjük meg, mert nagyon fontos a szervezet regenerálása, káros anyagok használata nélkül. Tudnunk kell, hogy mi magunk mit tehetünk gyermekünk egészségének helyreállítása érdekében, mert csak így számíthatunk a biztos gyógyulásra.

Linkblog

Leggyakoribb allergének: poratkák, virágpor és állatszőr

2010.03.15. 21:15 O. Hajni

Hogyan védekezhetünk a poratka allergia ellen?

 

Ezek a parányi láthatatlan élőlények nagyon sok helyen előfordulnak, mint pl.: ágyneműben, párnában, szőnyegekben. Elég gyorsan szaporodnak, a legideálisabb hőmérséklet számukra a 15-30 ˙C és a 70 % körüli páratartalom.

Az allergiát viszont nem az atka okozza, hanem az ürüléke, amikor bevetjük az ágyat a tüneteink erősödhetnek, mert ilyenkor felrázzuk őket.

A bőrünkről leváló hámsejtekkel táplálkoznak, fejlődésüknek kedvez a test melege, és az elpárolgott nedvesség.

Ha porszívózás közben panasz jelentkezik, akkor sejthetjük, hogy poratka allergiásak vagyunk.

Gyakran szellőztessük és mossuk az ágyneműket, a legjobb ha antiallergén anyagból készül. Gyakran mossuk a pizsamát és alsóneműt naponta váltsunk. A levegő legyen hűvös és száraz, érdemes légszűrőt használni. Sűrűn porszívózzunk, de az allergiás lehetőleg kerülje a takarítást.

Acarex teszttel ellenőrizhetjük lakásunk atkatartalmát, ami kapható a gyógyszertárakban illetve az Acarosan készítménnyel kezelhetjük a szőnyeget és az ágyneműket. A port mindig vizes törlőkendővel töröljük, mert így megakadályozhatjuk a por levegőbe kerülését.

 

Hogyan védekezhetünk állatszőr allergia ellen?

Az állati fehérjék az erős allergének közé tartoznak, de nem csak az állatok szőre, hanem a nyála, ürüléke is okozhat allergiát.

A legjobb megoldás az lenne, ha az allergiások, ekcémások környezetében nem tartanának állatokat, igaz, hogy a megválás nehéz, de mégis muszáj. Sokszor viszont nem elég, többszöri alapos takarítás szükséges, mivel allergének a háziállat távozása után akár évekkel is találhatóak a lakásban.

Állati eredetű ruhákat, tárgyakat, szőnyegeket, gyapjút, szőrmét, bőrruhát, bőrhuzatú bútorokat ne használjunk, az allergiások érzékenyebben reagálhatnak ezekre az anyagokra.

 

Hogyan védekezhetünk virágpor allergia ellen?

A legelső allergizáló növényünk a mogyorófa, ami februárban virágzik, a pázsitfűfélék májustól augusztusig virágzanak, majd augusztusban pedig a parlagfű kezdi szórni pollenjét, amely egy igen szívós és igénytelen növény, több milliárdra tehető pollenjeinek száma egy növényen. Amerikából származik, nagyon gyorsan terjed és nehéz az irtása. Az augusztusban, szeptemberben jelentkező panaszok esetén a lándzsás utifűre és a fekete ürömre gyanakodhatunk. 

A pollenadatokról értesülhetünk a tévében, interneten. Meleg-szeles időben a legmagasabb a pollen koncentráció, egy nap akár 5000 pollent is belélegezhetünk, aminek már egy-század része is elegendő a kellemetlen tünetek kiváltásához.

Sajnos a pollenek ellen csak részben tudunk védekezni, a hálószoba ablak ne legyen nyitva hajnalban, ne tartózkodjunk szeles időben a szabadban, és a ruháinkat se szárítsuk odakint, nyáron inkább csak estefelé okoz panaszokat a pollen, mert nappal a meleg hatására magasra szállnak.

Az eső enyhítheti a tüneteket, de ezt sajnos mi nem befolyásolhatjuk.

A lakásunkba érdemes olyan eszközöket beszerezni, ami csökkenti a légtér pollentartalmát. Ilyen pl.: az ionizátor.

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ekcemastop.blog.hu/api/trackback/id/tr601842389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisztina89 2012.05.06. 09:40:41

Allergiás a 10 éves kisfiam a szőrre, a porral, a parlagfűre és a tollra. Kipróbáltunk számtalan kezelést, gyógyszereket, többségüket feleslegesen, mert nem használtak, vagy elálmosodott tőle. Az Allegra bevált nálunk, de még ez se teljesen mulasztja el a tüneteket, ha jön a szezonja. Találtam egy természetes alapanyagú készítményt, a ligetszépe olajat, amelyet kapszula formájában szed a kisfiam- Ez a gyógynövény tökéletes kiegészítő terápia, amióta szedi nem szenved az allergiától.
www.ligetszepeolaj.hu/
süti beállítások módosítása